6 tips om positief te blijven met de ziekte van Parkinson

positief

Gediagnosticeerd worden met de ziekte van Parkinson kan een hele grote klap zijn. De ziekte kan invloed hebben op alle onderdelen van je leven. Na het krijgen van deze heftige diagnose zal je manieren moeten vinden om het leven weer op te pakken op een andere manier. Dit is niet altijd makkelijk. Daarom zijn hier 5 tips over hoe je toch positief kan blijven met de ziekte van Parkinson.

1. Zorg goed voor jezelf

Met de ziekte van Parkinson kan je niet meer alles doen dat je voorheen deed. Dit kan erg frustrerend zijn. Het is belangrijk om jezelf niet te veel te pushen. Doe het dus rustig aan! Als iets niet lukt, is dit helemaal niet erg. Zorg dus goed voor jezelf door genoeg rust te nemen en alleen dingen te doen waar jij je goed bij voelt.

2. Doe dingen die je leuk vindt

Het is nog steeds goed mogelijk om dingen te doen die je leuk vindt, ookal heb je de ziekte van Parkinson. Het is misschien niet mogelijk om dingen te doen zoals je ze eerst deed. Vind daarom dus andere manieren om toch te kunnen genieten van jouw favoriete dingen. Met een beetje geduld en creativiteit kan je al heel ver komen.

3. Focus op kleine stapjes

Het uitvoeren van grote taken of projecten lukt niet meer altijd. Je hoeft je hierdoor niet ontmoedigt te voelen. Focus eerder op de dingen je wel kan. Deel de grote taak bijvoorbeeld op een kleinere taakjes. Het zal namelijk heel fijn voelen als je deze taakjes wel kan voldoen.

4. Blijf erover praten

Blijven praten met familie, vrienden en dokters is heel erg belangrijk. Deze gesprekken hoeven echter niet altijd serieus te zijn. Probeer ook grappen te maken want een positieve mindset is heel belangrijk.

5. Probeer gezond te blijven

Door het volgen van een gezonde levensstijl, zal jij je een stukje beter voelen. Gezond eten en blijven bewegen zullen je misschien meer energie geven. Concentreer je op de dingen die goed aanvoelen en die je nog wel kan doen. Hierdoor zal je een stuk positiever in het leven staan.

6. Neem de tijd

Dagelijkse handelingen gaan met de Ziekte van Parkinson steeds moeizamer. Het is dan ook van belang om de tijd te nemen voor dagelijkse handelingen. Accepteer dat het nou eenmaal lastiger gaat en dat je meer tijd nodig hebt. Houdt hier ook rekening mee bij het plannen van je dag.

Geef een reactie