6 tips om oud en nieuw met kinderen te vieren

tips oud en nieuw met kinderen

Kijken jouw kinderen ook uit naar oud en nieuw? Het afsteken van vuurwerk, de oliebollen en tot laat opblijven zijn voor kinderen goede redenen om met plezier naar de jaarwisseling toe te leven. In dit artikel vind je vijf tips, die het vieren van oud en nieuw met je kinderen nog leuker maken! Wat zijn jullie tradities?

Tip 1: zorg voor kinderchampagne

Allereerst mag de kinderchampagne niet ontbreken tijdens oud en nieuw! Kinderchampagne wordt aangeboden met verschillende smaken, denk aan appel en aardbei. Zelf kun je met je kinderen meedrinken of een echte champagne bestellen. Bijpassende glazen mogen natuurlijk niet missen.

Tip 2: bestel wat vuurwerk voor de jaarwisseling

Op het moment dat het nieuwe jaar zich aandient, wil je vanzelfsprekend wat vuurwerk aansteken. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je kiezen tussen kindervuurwerk en vuurwerk voor volwassenen. Het kindervuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en koop je bijvoorbeeld bij de fietsenmaker of een hobbywinkel. Vuurwerk voor volwassenen kun je vooraf bestellen of kopen bij een erkend vuurwerkverkooppunt. Let op: Vanaf dit jaar is enkel categorie 1 vuurwerk nog legaal!

Tip 3: schaf een vuurwerkbril en aansteeklont aan

Om het vuurwerk bij oud en nieuw veilig aan te kunnen steken, zijn een vuurwerkbril en aansteeklont verstandige aankopen. Schaf ook een bril aan voor je kinderen! Je kunt de vuurwerkbril combineren met oorkappen. Wellicht heb je deze nog in de schuur liggen voor tijdens het klussen.

Tip 4: haal op de dag zelf oliebollen

Het lekkerste zijn oliebollen, wanneer je deze vers haalt. Koop de oliebollen daarom pas op de dag zelf! Je kunt er ook voor kiezen om de oliebollen zelf te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een pakje uit de supermarkt en een frituur op olie.

Tip 5: samen sjoelen in de avond

Veel gezinnen spellen spelletjes op oudejaarsavond. Sjoelen is een van de populairste spellen! Heb jij al een sjoelbak in huis? Sjoelen is een simpel spel en ontzettend leuk! Ook voor je kinderen. Ook het kijken van een leuke film kan het overwegen waard zijn op oudejaarsavond.

Tip 6: gezinsfoto maken

De kans is groot dat jullie als gezin eigenlijk helemaal niet zoveel foto’s hebben waar echt het hele gezin op staat. Een gezinsfoto maken op oudejaarsdag kan dan ook een echte traditie worden. Maakt een foto van het gehele zin en alle gezelligheid die bij deze speciale avond hoort!

Geef een reactie