6 tips bij het verven van je huis

latex verf spuiten

Ben jij van plan om binnenkort je huis te voorzien van een nieuwe laag verf? Je bent niet de enige. Of je nu de buitenkant van je huis wil verven, de muren aan de binnenzijde of het plafond? Verven is een pittige klus. Het eindresultaat kan erg mooi zijn, maar daarbij is het wel belangrijk dat je op een goede manier te werk gaat. Wij helpen je graag hierbij met onze 6 tips voor een optimaal resultaat. Onze belangrijkste tip; kies voor latex verf spuiten. Snel, voordelig en een prachtig resultaat.

Maak eerst een plan

Net als bij het bouwen van een woning, is ook het verven een klus waar je goed over na moet denken. Welk type verf wil je, welke kleur ga je waar gebruiken en welke wanden ga je van verf voorzien? Door vooraf goed over deze punten na te denken is de kans dat je gedurende het uitvoeren voor onaangename verrassingen komt te staan, een stuk kleiner. Als je het lastig vind om vooraf te bepalen welke kleurencombinatie bijvoorbeeld mooi is in jouw woning, laat je dan zeker adviseren door een expert op het gebied van woninginrichting.

Goed afplakken

Veel mensen vinden afplakken niet het allerleukste werk wat er is, maar voor een optimaal eindresultaat is het wel essentieel dat je hier goed de tijd voor neemt. Hier zul je achteraf geen spijt van krijgen. Zorg dat je goede afplaktape gebruikt die goed blijft zitten, en haal deze na het verven ook meteen weer weg. Controleer goed of alle belangrijke plekken goed zijn afgeplakt, want niets is zo zonde als een schuine streep verf op een muur waar het niet hoort te zitten.

Zorg voor genoeg lagen

Om er zeker van te zijn dat de kleur die je wil verven goed hecht op de wand, kan het soms noodzakelijk zijn om meerdere keren een muur te verven. Dit kun je vaak pas zien als de eerste laag volledig droog is. Dan kun je namelijk bekijken of er geen plekken met andere kleuren te zien zijn en of het nodig is om de muur opnieuw te doen. Soms kan een combinatie van een primer en een afwerkingslaag het beste resultaat geven.

Kies voor latex verf spuiten

Om je muur te voorzien van een mooie laag verf, zijn er meerdere technieken die je kunt gebruiken. Zo is het mogelijk om de muur te schilderen, maar latex spuiten is een manier die tegenwoordig ook vaak gekozen wordt. Dit is een manier die sneller gaat, en wanneer je het laat uitvoeren door een latex verf spuiter kan dit voordeliger zijn dan een muur laten schilderen. Omdat hier minder uur in gaat zitten, is de totaalprijs vaak lager. De latex spuiter kan je hierbij voorzien van advies, of dit voor jouw project de beste keuze is.

Voordelen latex verf spuiten

Latex verf spuiten heeft meerdere voordelen ten opzichte van schilderen. Deze manier is niet alleen veel voordeliger en sneller dan schilderen, maar met latex verf spuiten is het eindresultaat vaak ook mooier. Met een speciale verfspuit wordt de verf onder hoge druk op de muur of plafond gespoten, waardoor je geen lijnen of banen in de verf gaat zien. Bij schilderen met een kwast heb je dat risico wel. Bovendien is het op deze manieren veel makkelijker om grote oppervlaktes te voorzien van verf. Het is dan ook fysiek in minder zware inspanning dan wanneer alles geschilderd wordt.

Gebruik een latex verf spuiter

Latex verf spuiten is vakwerk, iets waarbij je goed moet weten waar je mee bezig bent. Gelukkig is het mogelijk om een expert op het gebied van latex verf in te huren, die jou kan helpen bij het spuiten van de muren. Deze specialist zorgt er niet alleen voor dat alles afgeplakt wordt, maar ook dat de muren helemaal gereed zijn om gespoten te worden en controleert na afloop alle plekjes of het voldoet aan jouw wensen.

Geef een reactie