6 producten met veel koolhydraten

gerechten met veel koolhydraten

Koolhydraten zijn de bron waar wij dagelijks onze energie vandaan halen. Onder andere suikers, zetmeel en vezels vormen de basis voor de producten waar veel koolhydraten in zitten. Er wordt zelfs door de Gezondheidsraad geadviseerd om 40 tot 70% van je energie te halen uit koolhydraten. Producten waar veel koolhydraten inzitten bevatten vaak weinig voedingsstoffen. Producten als volkorenbrood en aardappels zijn daarentegen erg koolhydraatrijk. Wij zetten 6 koolhydraatrijke producten voor je op een rij, zodat jij iedere dag genoeg energie binnenkrijgt.

Brood

In vrijwel alle broodsoorten en broodvervangers zit zetmeel en dat is een bron van koolhydraten. Dit geldt voor zowel wit brood als bruin brood. Ook andere broodproducten als crackers en toast past in dit rijtje.

Pasta

Pasta is een product dat onder andere gemaakt wordt van geplette en gemalen granen, en dat zijn enorm koolhydraatrijke bronnen. Alle vormen van pasta zijn op deze manier gemaakt, dus spaghetti, farfalle, lasagne en vele andere pastasoorten zijn erg koolhydraatrijk.

Fruit en vruchten

Fruit is vaak een combinatie van water en fruitsuikers, en juist deze fruitsuikers bevatten veel koolhydraten. Veel fruit eten is dus erg goed voor de koolhydraatopname. Dit geldt niet alleen voor normaal fruit, maar ook voor gedroogde vruchten als vijgen of pruimen.

Chips

Hoewel chips natuurlijk niet altijd worden gezien als de meest gezonde voeding, is het wel een bron aan koolhydraten. Af en toe een bakje chips op tafel zetten kan dus zeker geen kwaad.

Zoet broodbeleg

Veel mensen houden van een goed belegde boterham met zoet broodbeleg. Zoetigheid komt voornamelijk door suiker en juist daar zitten de koolhydraten in. Dus onder andere jam, chocopasta en hageslag is wat dat betreft een prima optie voor op brood.

Bonen

Wat niet iedereen weet is dat bonen en erwten ook voornamelijk uit zetmeel bestaan. Dat maakt het ook direct koolhydraatrijke producten. Onder de categorie bonen vallen alle soorten bonen, dus ook de sperziebonen, bruine bonen, tuinbonen en snijbonen.

Geef een reactie