6 praktische tips voor meer online leads!

meer online leads

Als onderneming ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de omzet van je bedrijf te laten groeien. Belangrijk onderdeel hiervan is het vergaren van online leads. Deze leads, bijvoorbeeld potentiële klanten die een offerte opvragen, zijn veel waard. Je kunt hen benaderen met een prijsvoorstel, op een later moment nog eens herinneren aan hetgeen je ze kunt bieden, enzovoorts. Zie het als klanten die je fysieke winkel bezoeken en vragend rondlopen. Door op ze af te stappen en hulp aan te bieden, kun je ze overtuigen van jouw product of dienst. Dit artikel zet vijf handige tips voor je op een rijtje, die jou helpen meer online leads te behalen.

#1: zorg voor een duidelijke CTA

Een consument moet worden aangezet tot het uitvoeren van een handeling. Zorg daarom voor een duidelijk call-to-action op je pagina’s. Zorg dat iedere pagina een eigen doel heeft en laat de CTA op verschillende plekken op de pagina terugkeren.

#2: creëer een gevoel van urgentie

Online leads vergaar je ook door een gevoel van urgentie te creëren bij een potentiële klant. Beschrijf bijvoorbeeld een probleem, wat niet langer aan mag houden. Wanneer een klant zich in het probleem herkent, is deze sneller geneigd een product of dienst af te nemen.

#3: bied direct een standaardkeuze aan

Maak het een klant zo makkelijk mogelijk, door direct een standaardkeuze aan te bieden als deze een productpagina bezoekt. Naast de standaardkeuze kun je een klant wijzen op leuke extra’s.

#4: bied klanten een gratis product aan

Bij het aanbieden van diensten loont het om klanten iets gratis te geven. Denk bijvoorbeeld aan een voorbeeld van een case, waarin je beschrijft hoe je dienst een klant geholpen heeft. Ook een e-book kan een leuke manier zijn om leads te genereren.

#5: schakel een marketingbureau in voor hulp

Vind je het lastig om het aantal leads van je bedrijf te verhogen? Schakel in dat geval een professioneel marketingbureau in, om je hierbij te laten helpen. Ook is het inhuren van een marketing specialist een goed idee. Vraag bijvoorbeeld eens aan Marco Bouman wat de mogelijkheden zijn om met jouw website meer leads te genereren.

#6: zorg voor een responsive website

De kans is groot dat de meeste bezoekers van je website mobiele gebruikers zijn. Niet voor niets beloont Google websites die responsive zijn. Een landingspagina moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook goed te gebruiken zijn op mobiel.

Geef een reactie