6 plekken om een gratis website te bouwen

tools om websites te bouwen

Voor alles en iedereen bestaat tegenwoordig wel een website. De voetbalvereniging, je bedrijf, de buurtvereniging of de hobbyclub. Maar een website maken kost geld, denk je. Dat is gelukkig niet lang altijd zo. Een andere veel gehoord argument om er niet aan te beginnen is het feit dat je er een afgestudeerde ICT-er voor moet zijn om een website te bouwen, maar ook dat is een fabeltje. Er zijn vandaag de dag veel online platformen te vinden waar jij gratis een website kunt bouwen en online kunt zetten. Vaak bieden deze platformen ook een betaalde variant aan voor als je wat meer functies wil gebruiken, maar de basis neerzetten hoeft niets te kosten. Wij zetten de 6 populairste platformen op een rijtje.

1. WordPress

Veel websites worden tegenwoordig in WordPress gemaakt. WordPress zegt zelf dat vandaag de dag maar liefst 30 procent van alle websites die online staat via hun systeem gemaakt zijn. Je kunt er eenvoudig een domeinnaam aanvragen en een kant en klaar thema kiezen om je website vorm te geven. Met verschillende plugins kun je je website vervolgens zo uitgebreid maken als je zelf wil.

2. Weebly

Weebly is één van de meest praktische manieren om een website op te bouwen. Je sleept letterlijk allerlei elementen vanuit de bouwer naar je website. Een contactformulier, een stuk tekst of een plaatje. Sleep het naar de juiste plek en klaar is kees. Vooral voor mensen zonder enige technische kennis is dit een mooie uitvinding.

3. Sitebuilder

Sitebuilder heeft nogal wat weg van Weebly. Het is een tool waarbij je simpel via drag-and-drop je website in elkaar kunt puzzelen. Het account is gratis en ook de hosting die je erbij neemt is gratis. Nadeel van deze vorm van het bouwen van een site is dat je wel met veel advertenties te maken krijgt. Er moet toch ergens geld verdiend worden.

4. Site 123

Een websitebouwer die nog wat minder bekend is is Site 123. Met deze tool krijg je gratis de mogelijkheid om je website snel in de lucht te krijgen en relatief eenvoudig te maken met de elementen die zij beschikbaar stellen. Je krijgt een gratis account met 500MB opslagruimte en mag gebruik maken van een subdomein. Binnen zeer korte tijd kan je site online staan.

5. Wix

Wix staat er om bekend dat je binnen een aantal klikken je website beschikbaar kunt maken. Zonder enige technische kennis kun jij met dit systeem je eigen site bouwen. Middels een eigen app store kun je verschillende functionaliteiten toevoegen aan je site om het nog geavanceerder te maken. Mag wel, hoeft niet.

6. Jimdo

Wat Jimdo je wil bieden is vooral eenvoud. Niet te moeilijk, niet te veel poespas. Gebruiksgemak staat ten alle tijden voorop. De laatste jaren is de populariteit van deze websitebouwer erg toegenomen. Deze tool is erg geschikt voor verschillende type websites, of het nu een webshop, een blog of een interactieve website is.

Wat je ook kiest, denk goed na over het systeem welke je gaat gebruiken. Overstappen van het ene naar het andere systeem is vaak erg lastig en vereist wat technische kennis.

Geef een reactie