6 opvallende spelers in de Eredivisie in 2023

de kuip eredivisie

De eredivisie is al jaren een prachtige competitie. Een combinatie van Nederlandse talenten, ervaren spelers en sterren uit het buitenland. Verdeeld over de 18 clubs uit de Nederlandse Eredivisie spelen er diverse opvallende spelers waar supporters maar al te graag voor naar het stadion komen. Wij zetten 6 opvallende spelers uit de Eredivisie in 2023 voor je op een rij.

Xavi Simons – PSV

Een van de meest opvallende spelers van dit jaar is PSV speler Xavi Simons. De jonge middenvelder speelde in de jeugd van FC Barcelona, speelde zich in de internationale kijker tijdens zijn verblijf bij PSG maar laat nu zijn kunsten zien in Eindhoven. Hoewel hij nog erg jong is, is hij al onmisbaar voor PSV. Veel doelpunten, assists en prachtige acties zorgen ervoor dat het publiek graag naar hem komt kijken. Hoe lang speelt deze groeibriljant nog in de Eredivisie?

Dusan Tadic – Ajax

De Servische aanvaller Dusan Tadic is een bekend gezicht in de Eredivisie. Hij speelde in het verleden bij FC Groningen en FC Twente, en is na een avontuur in Engeland bij Ajax beland. Al jaren achter elkaar is hij belangrijk met veel doelpunten en assists voor de club uit Amsterdam, en is hij als aanvoerder van het team een onmisbare schakel. Tadic is een speler die altijd speelt met passie, strijd en inzet. Een speler waar Ajax al jaren veel plezier van heeft.

Lars Unnerstal – FC Twente

Lars Unnerstal is de onbetwiste nummer één in het doel van FC Twente. Een betrouwbare sluitpost die eerder reserve doelman bij PSV was. Het feit dat FC Twente erg weinig doelpunten tegen krijgt is voor een groot deel de verdienste van de Duitse doelman. Unnerstal is een doelman met een zelfverzekerde uitstraling, een echte teamplayer en bovenal een uitstekende doelman. Iets waar ze in Enschede erg blij mee zijn.

Burak Yilmaz – Fortuna Sittard

Fortuna Sittard verraste vriend en vijand in de zomer van 2022 door de Turkse superster Burak Yilmaz naar Limburg te halen. De ervaren spits heeft jarenlang in de grootste Europese competities gespeeld en vertoont zijn kunsten nu dus in de Eredivisie. Is voor de club uit Sittard een echte leider, een aanvoerder die zijn team op sleeptouw neemt. Hoewel hij inmiddels in de herfst van zijn carriere zit, heeft hij nog altijd een neusje voor de goal.

Andries Noppert – SC Heerenveen

De boomlange Andries Noppert is de eerste doelman van SC Heerenveen en kent een carriere die nogal wat opmerkelijke stappen laat zien. Jarenlang heeft hij de top van het Nederlandse voetbal niet kunnen halen. Reservedoelman geweest bij verschillende teams, een avontuur in Italië beleeft en teruggekeerd naar Nederland. Tot veler verbazing koos Louis van Gaal voor Noppert als eerste doelman van het Nederlands Elftal tijdens het WK 2022 in Qatar. Hij liet de hele wereld zien wat voor goede keeper hij is. De vraag is of we nog lang van zijn keeperskunsten kunnen genieten in Nederland.

Orkun Kökçü – Feyenoord

Bij Feyenoord is Orkun Kökçü dit jaar de aanvoerder. Deze technisch begaafde middenvelder heeft alles wat er vandaag de dag van een complete middenvelder gevraagd wordt. Technisch zeer vaardig, erg goed spelinzicht, leiderskwaliteiten en een loopvermorgen om U tegen te zeggen. Als kind van de club heeft hij al jaren ervaring bij de Feyenoorders. Hij heeft dan ook een groot aandeel in de goede prestaties van Feyenoord, zowel nationaal als internationaal.

Geef een reactie