6 moderne trends in je slaapkamer

slaapkamer trends

Je huis op een leuke en moderne manier inrichten is niet makkelijk. Waar veel mensen niet aan denken is dat ook de slaapkamer op vele manieren kan worden ingericht. Er zijn voldoende mogelijkheden om de kamer te voorzien de laatste trends op het gebied van wonen en slapen. Gebruik moderne kleuren, slaap op een hoogwaardig bed of gebruik zelfs op de slaapkamer de meest populaire gadgets. Wij zetten 6 moderne trends in de slaapkamer voor je op een rijtje.

Rustig wakker worden met Wake Up Light

In plaats van paniekerig wakker schieten als de wekker gaat, kun je ook heerlijk rustig en ontspannen uit je slaap ontwaken. Gooi je ouderwetse wekker weg en kies voor een Wake Up Light. Dit zorgt ervoor dat jij op een zeer rustige manier wakker wordt waardoor je vol energie aan de dag begint.

Bespaar ruimte met een inbouwkast op maat

Voor velen is het de normaalste zaak van de wereld dat de kledingkast op de slaapkamer staat. Heb je veel kleren, dan heb je vaak een grote kast nodig. Om er voor te zorgen dat de kast zo efficient mogelijk gebruikt wordt, kun je kiezen voor een inbouwkast op maat. Iedere centimeter wordt optimaal benut en zo hou je zo veel mogelijk ruimte in je slaapkamer over.

Comfort en duurzaamheid met een waterbed

In je slaapkamer ben je voornamelijk om te slapen, en het liefst zo goed mogelijk. Het waterbed groeit de afgelopen jaren weer flink aan populariteit en dat komt vooral door twee factoren. Je kunt hier heerlijk comfortabel in slapen en het draagt daarmee bij aan de gezondheid, en bovendien is het een hele duurzame oplossing. Een investering waar je niet snel spijt van krijgt.

Bespaar ruimte en energie met vloerverwarming

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je een nieuw huis aan het bouwen? Denk dan goed na over de verwarming in de kamer. Een radiator kan onnodig veel ruimte innemen, aangezien een slaapkamer toch vaak al een beperkte ruimte heeft. Bovendien kun je met vloerwarming tot wel 15% besparen op je energiekosten in de slaapkamer.

Creëer sfeer met een kleed

Je kunt veel attributen en accessoires in je slaapkamer gebruiken om de sfeer te creeëren die bij jou past, maar het kan makkelijk. Een kleed op de vloer is één van de eerste dingen die opvalt als je de kamer binnenstapt, en is daarmee bepalend voor de sfeer. Kleden voor onder of naast een bed zijn er in verschillende soorten en maten.

Kleurgebruik op elkaar afstemmen

De slaapkamer inrichten gaat verder dan het kiezen van een kleur dekbedovertrek. Om een echt huiskamergevoel te creeëren in de slaapkamer zorg je ervoor dat alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Kleuren en stijlen kun je overal terug laten komen. Denk aan je nachtkastje, accessoires aan de muur of bijvoorbeeld het tv-meubel. Één groot geheel geeft vaak meer sfeer dan allerlei losse elementen.

Geef een reactie