6 manieren om te besparen op je zomervakantie

besparen op vakantie kosten

We hebben de winter weer langzaam achter ons gelaten en dus is het tijd om na te denken over de komende zomervakantie. Iedereen wil zoveel mogelijk kunnen genieten van de zomervakantie, maar dat is niet altijd even goedkoop. Hoe uitgebreider je op vakantie gaat, hoe duurder het vaak is. Toch zijn er een aantal manieren om wat kosten te besparen. Al het geld dat je vooral al kunt besparen, kun je mooi besteden op jouw vakantiebestemming. Wij zetten 6 tips voor je op een rijtje.

Boek last-minute

Een last minute vakantie boeken is niet altijd goedkoper dan ver van te voren boeken, maar het is zeker de moeite waard om naar te kijken. Verschillende reisaanbieders zitten in de zomer met ingekochte accommodaties die ze nog niet verkocht hebben, maar wel van af moeten. Deze worden dan vaak met een hoge korting aangeboden.

Losse vlucht en verblijf boeken

Je kunt er voor kiezen om via een reisaanbieder een volledige reis te boeken. Dan heb je vaak de vlucht, de transfers en het verblijf voor één totaalprijs. Het kan echter voordelig zijn om zelf de vluchten te boeken en ook de hotelkamer zelf te boeken. Dit kan een mooie besparing opleveren. Als je online je vakantie gaat boeken, kun je ook direct je visum aanvragen, als je dat nodig hebt in het land van jouw bestemming. Voorafgaand aan je vakantie online een visum aanvragen is vaak goedkoper dan wanneer je het ter plekke aanvraagt in het land van bestemming.

Slim parkeren

Als je met de auto naar het vliegveld gaat, kun je op verschillende plekken parkeren. Neem bijvoorbeeld Schiphol, daar parkeer je dicht bij de luchthaven voor een hoog tarief, terwijl een parkeerplek wat verder weg vele malen goedkoper is. Bekijk daarom goed welke parkeerplek je neemt, en reserveer deze vooraf online. Parkeer goedkoop op Schiphol, reserveer online op ParkerenSchiphol.nl.

Ga buiten het hoogseizoen

In sommige periodes zijn bepaalde vakanties een stuk duurder dan dezelfde vakantie maar dan in een andere periode. In de zomervakantie, en met name in de bouwvak-vakantie, zijn de prijzen een stuk duurder dan de weken ervoor of erna. Ook de mei-vakantie is zo’n moment. Wanneer de scholen vrij zijn gaan de meeste mensen op vakantie. Als je deze periodes kunt vermijden, kan je dat een flinke besparing opleveren.

Boek via een cashback-website

In Nederland zijn er veel websites te vinden waar je cashback krijgt op bepaalde aankopen die je online doet. Zo ook op vakanties. In sommige gevallen kan dat betekenen dat je tot wel vijf procent van je aankoopbedrag terugkrijgt. Op een totaalbedrag van een vakantie kan dat toch een flinke meevaller zijn. Online kun je ook op zoek naar andere goede aanbiedingen die jij kunt gebruiken tijdens je vakantie, zoals bijvoorbeeld een goede koffer. Daar ga je op vakantie zeker geen spijt van krijgen.

Laat je niet in de val lokken

Naar welk land je ook op vakantie gaat, er zijn altijd mensen die willen profiteren van de toeristen die er komen. Men probeert je op de bestemming excursies te verkopen tegen een hoge prijs, je te overtuigen om een auto te huren of op een andere manier geld aan je te verdienen. Houd je ogen en oren goed open en besef dat dingen die te mooi klinken om waar te zijn, ook vaak niet waar zijn.

Maar het allerbelangrijkste aan de hele vakantie is dat je geniet van je vakantie. Je hebt er hard voor gewerkt en lang naar de vakantie toegeleefd, dus geniet er vooral van.

Geef een reactie