6 manieren om geld te verdienen met je blog

geld verdienen met blog

Tegenwoordig zijn er enorm veel blogs te vinden op het internet. Van blogs over vakantie tot tuinieren, over ieder onderwerp is tegenwoordig wel een blog te vinden op het internet. Het starten van een blog brengt ook mogelijkheden met zich mee om geld te verdienen. Wil je weten hoe je kunt verdienen met je blog? Lees dit artikel voor 6 manieren om geld te verdienen met je blog!

Gesponsorde artikelen

Het plaatsen van een gesponsord artikel is een relatief gemakkelijke manier om te verdienen met je blog. Echter is het wel belangrijk dat je het artikel schrijft over een onderwerp dat zowel jou als de opdrachtgever aanspreekt. Op dit platform voor bloggers, genaamd All The Way Up, kan je je als blogger aanmelden om in contact te komen met opdrachtgevers.

Affiliate marketing

De tweede manier waarmee geld verdienen mogelijk is, is een op blog door affiliate marketing toe te passen. Door links te plaatsen in je blogs naar een bepaalde website met een speciale url, worden bezoekers die vanaf jouw blog komen getrackt en ontvang jij een bepaalde commissie als er iets besteld wordt.

Betaalde links

Veel bedrijven zijn gebaat met een linkje in een bestaand artikel op je website. Voor bedrijven is dit interessant als je domein veel waarde heeft, want het linkje in het artikel geeft domeinwaarde mee aan de website waarnaar gelinkt wordt. Dit zorgt ervoor dat deze website beter scoort in Google.

Winactie

Veel bedrijven zijn ook geïnteresseerd in een winactie. Zeker als je veel bezoekers en volgers hebt waarmee je voor het bedrijf in kwestie hun potentiële doelgroep goed kunt bereiken. Bij een winactie is een vergoeding gebruikelijk.

Adsense banners op je website

Met bijvoorbeeld Google Adsense kan je gemakkelijk banners op je website plaatsen. Je verdient met deze banners absoluut niet veel, maar in het begin is deze paar euro natuurlijk mooi meegenomen.

Banners op je website

Naast de Google adsense banners die iedereen gemakkelijk op zijn of haar blog kan plaatsen kan je ook advertentieruimte creëren voor bedrijven die graag met een banner adverteren op je website. Hiervoor kan je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag vragen.

Geef een reactie