6 leuke ideeën voor een dagje weg in eigen land

dagje weg in eigen land

Het weekend is met name bedoeld om te ontspannen, leuke dingen te doen met je partner, familie en/of vrienden. Nederland is natuurlijk niet zo heel groot, dus er zullen ongetwijfeld leuke bestemmingen bij jou in de buurt zijn voor een dagje weg. De grote vraag is vaak: wát gaan we doen? Op vakantie in het buitenland is die vraag vaak zo beantwoord, maar thuis in ons eigen landje hebben we daar vaak meer moeite mee. Jammer, want ook in Nederland is er veel te doen en kun jij ongetwijfeld een leuke dag beleven! Om jou te helpen om een leuke dag te beleven in eigen land, zetten wij de 6 leukste bestemmingen voor een dagje weg op een rij.

Een dagje Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd, vanwege haar vele riviertjes en kanalen waarop je een leuke boottocht kunt maken door en rond Giethoorn. De bootjes waar je op vaart noemen ze Fluisterbootjes, en onderweg zul je de mooiste plekken tegenkomen. Onder bruggen door en een tussenstop maken bij de leukste restaurants.

A post shared by Dan Ioan Radu (@dr_radu_) on

Pretpark bezoeken

Nederland kent vele pretparken. Van grote tot kleine parken en voor jong en oud, het bestaat allemaal in ons land. Omdat er zo veel parken zijn in ons land, is er ongetwijfeld een pretpark bij jou in de buurt waar je je een dag heerlijk kunt vermaken. Eerder zette wij de 6 populairste pretparken in Nederland voor je op een rij. Welk pretpark ga jij bezoeken?

Citytrip in eigen land

Het is natuurlijk makkelijk om een dag naar de stad te gaan die bij jou dicht in de buurt zit. Maar gooi het eens over een andere boeg! Pak de trein naar een andere grote stad en ga heerlijk de toerist uithangen. Zo zijn Utrecht, Amsterdam en Rotterdam prachtige steden om een fijne dag te beleven. Een hapje en een drankje, lekker shoppen en de mooiste plekken van de stad ontdekken. Maar denk ook verder dan dat. Veel mensen beseffen niet hoe mooi steden als Groningen, Maastricht en Breda zijn. Genoeg keuze voor een heerlijke mini-citytrip.

Dierentuin

Is een dag naar de dierentuin alleen voor kinderen? Welnee! In Nederland zijn verschillende dierenparken te vinden die voor zowel jong als uit een ware attractie zijn. Je kijkt je vaak de ogen uit en je ziet dieren die je normaal gesproken in je directe omgeving niet ziet. Een echte aandrader! In Nederland zijn bijvoorbeeld Artis, Diergaarde Blijdorp en Safaripark Beekse Bergen leuke bestemmingen. Kijk op onderstaande kaart naar andere leuke opties als je naar een dierenpark wil.

Varen op de Bieschbosch

De Bieschbosch is een prachtige regio in de omgeving van Dordrecht, waar je heerlijk kunt varen. In de omliggende dorpen en steden kun je op veel plekken een boot(je) huren, waarmee je een dag je kapiteinskunsten kunt gaan testen. Of je kiest er voor om met een grote rondvaartboot te gaan, waarbij vaak een hapje en drankje vaak inbegrepen zit. Hoe dan ook, je komt langs de mooiste plekken en legt met de boot aan op de mooiste strandjes. Je ziet Nederland op een manier zoals je dat waarschijnlijk nog nooit gezien hebt.

Een dagje wellness

Op zoek naar een dag waarbij ontspanning en tot rust komen centraal staan? Ga dan heerlijk ontspannen in een wellness of spa. Laat je onderdompelen in een Turks stoombad, neem een massage, trek rustig wat baantjes en neem een sauna. Je zult als herboren naar buiten komen en bovendien een erg fijne dag beleven!

Geef een reactie