6 hilarische drankspellen om samen te spelen

leukste drank spelletjes

Drankspelletjes worden steeds meer gespeeld, doordat de spellen super leuk en hilarisch zijn. Spelletjes waarin alcohol de hoofdrol spelen doen het altijd goed op gezellige avondjes, feesten en speciale gelegenheden. Samen met de mensen bij wie je jezelf kunt zijn is het fijn om je eens lekker te laten gaan, want je bent onder vrienden en zij maken net zoveel kans om te winnen of te verliezen. Op de grond rollen van het lachen is niet zo moeilijk als je ziet hoe je vrienden net zo fanatiek een spelletje proberen te winnen. De verliezer moet een shot van een likeur of ander drankje in een keer naar binnen hijsen. Naarmate de tijd vordert en er al vele verliezers zijn, wordt de avond alleen maar komischer. Geen serieuze gesprekken, maar even helemaal relax en continue de slappe lach krijgen staat voor een geslaagde avond. De top 6 van hilarische drankspellen om samen te spelen op een rij.

Coasters

Dit is een Iers spel die je echt onder de knie moet hebben of heel veel geluk bij moet hebben. Gegarandeerd voor veel lachplezier en dronken worden. De benodigdheden zijn: een bar of hoge eettafel, bierviltjes bier of wijn.
Spelregels
Leg een bierviltje op de hoek van de tafel. Met je vinger flip je het viltje de lucht in, wat je met dezelfde hand moet proberen te vangen. Het viltje mag de tafel niet raken of op de grond vallen. Degene die verliest moet net zoveel drinken als de maat voor jouw beurt gevangen heeft. De verliezer mag de volgende drinkmaat uitkiezen, waarmee hij wilt strijden. En mag ook beginnen. Een extra tip: ben je hier niet zo goed in en bang om te verliezen? Kies dan iemand uit die ook niet zo sterk is in dit spel. De verliezer blijft namelijk steeds aan de beurt, beter twee of meer slechte spelers dan maak je meer kans om te winnen.

Ping Pong Pang

Dit spel kun je met heel veel mensen spelen. Voor de mensen die niet goed zijn in drinken is het belangrijk om goed op te letten en proberen het spel te winnen. Degene die verliest, moet namelijk in een teug de volle mep drinken. Bier of wijn, maar met een shot glaasje tequila wordt het ook gespeeld. Van oorsprong is het een Japans spel, wat razendsnel in Nederland is overgenomen. De spelregels zijn simpel, maar volgen in een snel tempo, wat door de spanning en het gejoel van je vrienden onmogelijk wordt gemaakt om je goed te kunnen concentreren.
De spelregels
Ga met z’n allen in een kring zitten. Iedereen heeft zijn drankje in zijn handen. Degene die begint zegt ‘ping’, degene die links zit zegt ‘pong’ en de daarop volgende zegt ‘pang’. De laatste die ‘pang’ heeft gezegd mag de volgende aanwijzen met zijn vinger die het beginwoord ‘ping’, moet zeggen. Als degene vergeet te wijzen of te laat is met ping, pang of pong te zeggen, of de volgorde verkeerd zegt is af. De groep mag luidkeels ‘drink up bitch’, of iets dergelijks roepen.

Twister

Twister is geen kinderspel als er een drinkspel van wordt gemaakt. Met twee teams speel je tegen elkaar. Plak op enkele kleuren een post-it met een opdracht op. Degene die de pech heeft om met een lichaamsdeel op een stip-opdracht te belanden, moet de opdracht uitvoeren. De meeste opdrachten variëren van whisky, rum of cognac drinken in een borrelglaasje. Met twister worden sterkere drankjes geschonken, zodat de teams sneller in elkaar verstrengeld raken. De verliezers moeten na afloop ook een opdracht doen, wat zelf verzonnen mag worden. Een liedje zingen of een dansje doen bijvoorbeeld.

Drankspel erger je niet

Hetzelfde spel als mens erger je niet, maar in plaats van pionnen gebruik je kleine borrelglaasjes of shooter injecties. Dit bord kun je kant en klaar kopen in de drank versie, maar je kunt hem ook spelen met een origineel mens erger je niet bord.

Je vult alle 16 borrelglaasjes of injectiespuiten, de spelregels zijn precies als het originele bordspel, alleen krijgt degene die het eerste met zijn pion borrel binnen is een injectieshot of borrelglaasje en moet in een teug leegdrinken. De winnaar wordt dus als het ware ‘gestraft’ met een shot. Niemand wilt met dit spel zo graag verliezen, als met dit drankspel.

Party drankspel golf

Een mini golf spel, waarin je je golf- en drink capaciteiten kunt testen met de groep. Een hilarisch spel, waarin je alleen maar een hole-in one moet proberen te slaan. Een kleine golfbaan met obstakels en zes gekleurde borrelglaasjes met verschillende drankjes zorgen ervoor dat je na een paar mislukte pogingen al gauw je golfstick aan de wilgen moet gaan hangen. Iedere foute slag is namelijk een borrelglas drinken!

Kaartje blazen

De spelregels moeten niet te moeilijk zijn om kaartje te kunnen blazen. Wat het spel zo moeilijk maakt is dat je alle kaarten op de bovenkant van een glas zet, zorgen dat je ze er niet allemaal afblaast en de volgende na jou dat ook niet mag doen, het een idioot moeilijk spel maakt! Niet te hard, niet te zacht. Hilarisch en probeer jij maar eens je gezicht in de plooi te houden, met je ‘nuchtere’ blaas adem! De verliezer verdient een shotje!

Er zijn nog veel meer toffe drankspellen die je doet schuddebuiken van het lachen. De spelregels worden door de alcohol drankjes alleen maar moeilijker, waardoor je makkelijker de drink pineut bent. Bekijk hier nog meer toffe drankspellen. Dronken worden voor dummies is er echt niet bij, want zelfs de ‘Die Hards’ onder ons liggen in een mum van tijd onder de tafel of hangen aan de lamp!

Bespaardeals bij de Drankdozijn

De alcohol vloeit op zulke avonden rijkelijk en niet zo zuinig ook. Je wilt niet teveel betalen, maar wel waar voor je geld. Word lid van bespaardeals dan kunnen jij en je vrienden profiteren van veel drank aanbiedingen en slimme actiecodes op de lekkerste drankjes. Goedkoop drank kopen en veel geld besparen, maakt de voorpret van een feest helemaal compleet. Alle bekende merken en dranken kun je op de site vinden, evenals de sterkere dranken zoals: whisky, cognac en champagne waarop je hoge kortingen kunt pakken.

Geef een reactie