6 heerlijke koolhydraatarme producten

koolhydraatarm eten

Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus veel mensen zijn bezig om hun goede voornemens op te stellen. Afvallen is een van de veel gehoorde goede voornemens. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Sporten is daar een voorbeeld van, maar een ander voedingspatroon is ook een hele belangrijke stap die je kunt zetten. Een koolhydraatarm dieet is dan ook een echte aanrader. Wij zetten een 6 productgroepen voor je op een rij, die prima passen binnen een koolhydraatarm eetpatroon. Of je nu gezonder wil eten, wil afvallen zonder dieet of gewoon kritisch naar je eetpatroon wil kijken, deze 6 producten zijn koolhydraatarm:

Vlees en vis

Een lekker stukje vlees of vis iets iets wat veel Nederlanders graag bij het avondeten eten. Ook in een koolhydraatarm is dat geen enkel probleem. Bepaalde stukken vlees zijn namelijk erg koolhydraatarm, zoals biefstuk of tartaar. Ook verschillende soorten vis zijn geschikt om te eten in een koolhydraatarm dieet, zoals kabeljauw of tonijn.

Groenten

Groenten zijn natuurlijk een goede toevoeging voor elk gerecht. Het wordt niet voor niets aangeraden door het voedingscentrum om minimaal 200 gram groenten per dag te eten. Als je kijkt naar groenten waar relatief weinig koolhydraten in zitten, dan zijn witlof, spinazie en andijvie erg goede voorbeelden.

Fruit

Ook fruit past prima in het dagelijkse voedingsschema, of je nu op dieet bent of niet. Bepaalde fruitsoorten zijn laag in koolhydraten en passen daarom prima in dit dieet. Goede voorbeelden hiervan zijn frambozen, aardbeien en bramen. Niet alleen lekker als tussendoortje, maar ook als extra toevoeging aan een bakje kwark in de ochtend.

Noten

Niet alleen fruit is goed te combineren met een bakje kwark, ook noten zijn een heerlijke toevoeging. Het is naast een lekkere toevoeging, ook een hele gezonde aanvulling op je reguliere voeding. Noten zijn namelijk een grote bron van belangrijke voedingsstoffen. Onze tip: noten zijn ook een heerlijke toevoeging aan een koolhydraatarme lunch.

Zuivel

De meeste zuivelproducten bevatten weinig koolhydraten en passen daarom prima in een koolhydraatarm dieet. De beste voorbeelden hiervan zijn eieren, geitenkaas, kwark en melk. In deze producten zit maximaal 1 tot 5 gram koolhydraten per 100 gram. Omdat in zuivel veel essentiële voedingsstoffen zitten, wordt het aangeraden om elke dag een beetje zuivel te nemen.

Peulvruchten

Om tijdens het avondeten heerlijk te variëren met verschillende smaken, is het erg lekker om peulvruchten toe te voegen. Erg lekker, makkelijk te bereiden en zijn dan ook een perfecte aanvulling op je voedingsschema. Voorbeelden van gezonde peulvruchten die bovendien een laag gehalte koolhydraten hebben, zijn tuinbonen, linzen en doperwten.

Geef een reactie