6 handige gratis apps in de Appstore

populaire gratis apps

Wie kan er tegenwoordig nog zonder zijn of haar smartphone? Niemand toch?! Tegenwoordig is voor alles wel een app, en er zullen vast apps op jouw telefoon staan die je het meeste gebruikt. Apps als Whatsapp en Youtube zullen op vrijwel iedere smartphone in Nederland geinstalleerd zijn, maar wist je dat er nog veel meer superhandige apps beschikbaar zijn in de Appstore, die ook nog eens helemaal gratis zijn? Wij zetten graag 6 apps voor je op een rijtje die niet mogen ontbreken op jouw iPhone!

Tikkie

tikkie iconEen avondje uit met vrienden en vervolgens uitrekenen wie hoeveel moet betalen, om vervolgens weken te wachten tot je vrienden je terugbetaald hebben? Nee, dat hoeft niet meer. Met Tikkie vul je het bedrag in dat je van iedereen krijgt. Je kunt een simpel linkje naar iedereen sturen waarmee men met iDeal het bedrag naar je kan overmaken. Kind kan de was doen!

Buienalarm

buienalarm iconBuienradar is leuk, maar wellicht is Buienalarm nog effectiever! Je vult je locatie in en de app geeft automatisch weer hoe hard het de komende twee uur op jouw locatie gaat regenen! Moet je nu aanfietsen, of kun je beter nog een kwartiertje wachten? Buienalarm vertelt het je.

Flitsmeister

flitsmeister iconEen flitser op de weg zie je vaak net te laat. Je reed te hard en je weet dat je over een paar weken een bekeuring op de mat hebt liggen. Maar niet met Flitsmeister! Zet de app aan tijdens het autorijden en je krijgt een bericht als er op jouw route een flitser bekend is. Zo kun je op tijd op de rem trappen en scheelt dat weer een hoge boete.

Shazam

shazam iconJe hoort een lekker liedje op de radio en je bent maar al te benieuwd van welke artiest dit liedje is en wat de titel is. Zul je net zien dat ze dat niet noemen op de radio. Dan pak je Shazam er bij! Open Shazam, houd je telefoon bij de muziek en de app geeft weer welke artiest met welk nummer je aan het luisteren bent. De app laat je zelfs meteen naar Spotify gaan, zodat jij dit liedje meteen aan je favoriete afspeellijst kunt toevoegen.

Google Drive

google drive iconOp je computer heb je vaak belangrijkste documenten en de leukste foto albums staan. Hoe leuk zou het zijn als je deze bestanden kunt bekijken, zonder dat je je telefoon helemaal vol moet zetten? Gebruik dan de cloud! Google Drive is een gratis dienst waarop je online allerlei kunt bestanden kunt opslaan. Op je computer kun je in deze drive van alles zetten, die je vervolgens met de gratis app van Google Drive onbeperkt kunt aanroepen. Heb jij altijd ruimte tekort op je smartphone, dan is dit de oplossing.

Netflix

netflix iconWe kijken tegenwoordig vrijwel allemaal naar onze favoriete films en series op Netflix. Lekker voor de buis hangen en avonden lang lekker wegkijken. Maar waarom niet in de trein? Op het strand of bij de tandarts in de wachtkamer? Met Netflix kan het! De app geeft je toegang tot het gehele aanbod. Heb je even te weinig MB’s over om je serie te streamen? Geen probleem! Download een aflevering als je nog op het Wifi netwerk bent, zodat het je geen enkele MB kost.

Wat is jouw favoriete app die je graag met iedereen wil delen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie