6 goede redenen om dit jaar carnaval te vieren

carnaval

Van Maastricht tot aan Breda, overal is het tijdens carnaval één groot feest in het zuiden van ons land. Vele mensen uit heel ons land trekken in het weekend naar het zuiden van Nederland om dit gezellige feest te vieren. Dansen, zingen en bier drinken in een leuke carnavalsoutfit. In deze blog geven wij 6 redenen waarom ook jij dit jaar carnaval moet vieren met je vrienden en/of vriendinnen!

1. Verkleedfeestje

Carnaval is het grootste verkleedfeest van Nederland. Het is natuurlijk fantastisch om zelf carnavalskleding te kopen om vervolgens tijdens de feesten te dragen. Maar het is ook zeker leuk om rond te kijken naar andere carnavals outfits die je tegenkomt. Je zult je ogen uitkijken tijdens carnaval, de gekste outfits komen voorbij.

2. Muziek

Wie houdt er nou niet van heerlijke Hollandse meezingers als je een drankje op hebt? De kans is groot dat ook jij aan het einde van de avond mee staat te zingen met, die normaal verschrikkelijke, Hollandse meezingers. Denk aan artiesten als Guus Meeuwis en Snollebollekes, ook dit jaar zullen hun nummers ongegeneerd mee geblèrd worden.

3. Bier

Natuurlijk is er genoeg bier voor iedereen tijdens carnaval. Je zal tijdens het vieren van carnaval geen dorst hebben, want carnaval draait voor een groot deel om bier drinken. Een goede reden om te gaan!

4. Schaamteloos

Tijdens carnaval kan je schaamteloos feesten in je feestkleding. Dat doet namelijk iedereen. Zeker als je niet uit de buurt komt hoef je lekker nergens rekening mee te houden en kan je jezelf helemaal laten gaan.

5. Iedereen is gelijk

Chirurgen en schilders, vuilnismannen en advocaten, tijdens carnaval is iedereen gelijk. Dat is natuurlijk geweldig!

6. Optochten

De optochten tijdens carnaval zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Je zult versteld staan van creativiteit. Daarnaast is het langs de route van de optochten ook nog eens erg gezellig!

Geef een reactie