6 dingen die je moet hebben als beginnende motorrijder

motor rijden

Motorrijden is natuurlijk een gave en stoer hobby, maar het kost ook wat om het ultieme gevoel van vrijheid te beleven op de motor. Om te beginnen met een motorrijbewijs, wat al een kostenplaatje op zich is. Daarnaast heb je nog meer dingen nodig6 dingen die je moet hebben als beginnende motorrijder, daarom hebben wij een lijstje gemaakt van 6 dingen die je moet hebben als beginnende motorrijder!

Heb je nog motorkleding nodig? Op Motorkledingstore.nl vind je een ruim assortiment aan goedkope motorkleding van topkwaliteit!

1. Motor

Heb je eindelijk je motorrijbewijs op zak? Dan heb je natuurlijk ook nog een motor nodig. De meeste mensen kunnen niet direct een nieuwe motor betalen, waardoor er dagenlang gezocht zal moeten worden op Marktplaats naar een motor. Het aanbod is enorm, je zal dus ook altijd wel een mooie motor vinden dat past binnen je budget.

2. Motorhelm

Naast een rijbewijs en motor moet je natuurlijk ook nog motorkleding hebben om aan te trekken als je gaat rijden. Een goede motorhelm is het belangrijkste onderdeel van je motoroutfit. Het is van groot belang om een helm te dragen die je hoofd optimaal beschermt.

3. Motorlaarzen

Om je onderbenen en voeten te beschermen is het dragen van motorlaarzen noodzakelijk. Natuurlijk kan je ook rijden met sneakers aan, maar dat biedt geen enkele bescherming. Wij adviseren dan ook altijd motorlaarzen te dragen.

4. Motorhandschoenen

Zonder handschoenen is je motoroutfit niet compleet. Motorhandschoenen zijn dan ook echt een must have voor je outfit als motorrijder. Ze beschermen je handen doordat ze van extra dik en stevig stof zijn gemaakt.

5. Motorpak

Een motorpak dat aansluit rond je lichaam is enorm belangrijk voor het draagcomfort. Voor optimale bescherming is het belangrijk dat het pak functioneert als een soort van tweede huid.

6. Motorverzekering

Als je een motor hebt aangeschaft is het vaak verstandig om een motorverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de aanschafprijs van de motor kan je kiezen tussen meerdere verzekeringen.

Geef een reactie