Het weekblad van Donald Duck is al jarenlang een van de meest populaire tijdschrift in Nederland. Bekende stripfiguren als Guus Geluk, Boris Boef, Mickey Mouse, Goofy en natuurlijk Donald Duck zelf komen je vast bekend voor. Echter zijn er nog genoeg dingen die je (ook als groot fan!) nog niet wist over het weekblad Donald Duck. Lees snel verder.
Wil je een abonnement op de Donald Duck? Ga naar Proefabonnementkrant.com/donald-duck voor korting!
1. Codes in het stripverhaal
In alle Donald Duck verhalen staat een code, bijvoorbeeld H98104. Deze code betekent dat het een Nederlands verhaal is uit 1998 en dat het het 104e verhaal van dat jaar is. De letter staat voor het land waar de strip is getekend. H=Holland, D=Denemarken, S=Amerika, I=Italië, E=Frankrijk. De letter E staat voor ‘Europe”. Tijdschriften met WDC in de code betekent dat het een Amerikaans dagblad is. WDC staat voor ‘Walt Disney Comics en Stories’.
2. Al meer dan 80 jaar een ster
Voor het eerst verscheen Donald Duck op het witte doek in The Little Hen op 9 juni 1934. In deze film was Donald Duck een luite eend die niet mee wilde helpen op de boerderij. De eerste hoofdrol voor Donald was pas in 1937.
3. Tweelingzus
Donald heeft een tweelingzus genaamd Dumbella. Zij is de moeder van de neefjes kwik, kwek en kwak. Waar Dumbella precies is en wat ze doet is onduidelijk, maar er is een strip die suggereert dat ze mogelijk astronaut is geworden.
4. Oscar winnaar
Donald is maar liefst 15 keer genomineerd voor een Oscar, maar heeft hem slechts één keer gewonnen. Dat was in 1943, voor de anti-nazifilm Der Fuehrer’s Face. In deze korte Amerikaanse propaganda film werd Hitler belachelijk gemaakt.
5. Geboren op vrijdag de 13e
Gewoonlijk is een stripfiguur geboren op de dag dat hij voor het eerst verschijnt, maar Donald is geboren op vrijdag de 13e. Dat werd bekend in een strip eind jaren 40.
6. Fauntleroy is zijn tweede naam
In de film Donald Gets Drafted ui 1942 werd deze tweede naam bekend. Hiermee is Donald het enige Disney karakter met een officiële tweede naam.