6 dingen die je met een slimme speaker kan doen

slimme speaker

Een slimme speaker is een hele handige tool voor in huis. Het zorgt er niet alleen voor dat jij in huis op een hoge kwaliteit naar je favoriete muziek kunt luisteren, het is een een assistent in huis die je helpt bij de meest uiteenlopende zaken. Wij zetten een aantal handige functies van een slimme speaker voor je op een rij.

1. Afspelen van muziek

Het afspelen van muziek is natuurlijk de belangrijkste functie van een speaker. Je kunt echter de speaker via spraakberichten aangeven welke muziek je wil spelen. Je kunt met een aantal simpele opdrachten je favoriete artiest op Spotify laten afspelen of je favoriete radiozender aanzetten.

2. Informatie opzoeken

In de slimme speaker zit een automatische koppeling met zoekmachines zoals Google. Als jij op zoek bent naar bepaalde informatie, vraag het gewoon aan je speaker. Door bijvoorbeeld te vragen naar het actuele weerbericht, wordt er voor jou het laatste weerbericht voorgelezen.

3. Huishoudelijke apparaten besturen

Steeds meer spullen in huis worden ‘slim’ gemaakt, en zijn daardoor te verbinden met je slimme speaker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je koffiezetapparaat te koppelen aan je slimme speaker. Koffie zetten met je slimme speaker is daarmee een fluitje van een cent en was nog nooit zo makkelijk.

4.Lampen besturen

Verschillende systemen van lampen zijn te besturen met een slimme speaker. Je kunt bijvoorbeeld met een spraakbericht aangeven dat de lampen in de keuken aanmoeten, of dat de lampen in de huiskamer gedimd moeten worden. Je hoeft er je stoel niet meer voor uit om de lampen de bedienen.

5. Verwarming

Ook een thermostaat is aan te sluiten op een slimme speaker. Dit zorgt ervoor dat jij met deze slimme speaker heel eenvoudig de temperatuur in huis kunt verhogen of verlagen. Door de juiste dingen te zeggen tegen de speaker wordt er verbinding gemaakt met de thermostaat en kun je met een paar woorden de temperatuur op de gewenste hoogte zetten.

6. Bepaal wat je kijkt op tv

Ook de connectie met je televisie mag natuurlijk niet ontbreken. De ene keer heb je zin om je favoriete Netflix serie te kijken, terwijl je een andere keer liever een video op Youtube kijkt. Wat je ook wil kijken, geef het aan bij je slimme speaker en het wordt automatisch afgespeeld op je televisie.

Geef een reactie